Formatges del moianès

Elaboració de formatges

Formatgeria creada el 2020, gràcies a la passió pels formatges de Joan, arribant a crear la formatgeria i la recerca de les millors matèries primeres, de llet de vaca i cabra crua, per poder desenvolupar els nostres formatges.

Comptem amb ramaders de la zona del Moianès amb vaques i cabres alimentades amb herba del prat en total llibertat.

Formant un equip especialitzat en la creació i l’elaboració en els diferents formatges.

Actualment tenim una varietat de sis formatges d’elaboració pròpia i cadascuna diferent entre ells, que us convidem a tastar.

Els nostres formatges

Casuc

Tipus de llet

Crua de vaca de proximitat

Tamany

Cuadrat

Pes

400 g. aprox.

Textura

Tova, elàstica i viscosa

Sabor

Amarg amb un toc picant

Textura en boca

Suau i cremós

Temps de maduració

1 mes

Sauva negra

Tipus de llet

Crua de cabra alpina de proximitat

Tamany

Rodó

Pes

130 g. aprox.

Textura

Blanca i trencadora

Sabor

Àcid i dolç

Textura en boca

Cremosa i grasa

Temps de maduració

2 setmanes

El Bellver

Tipus de llet

Crua de vaca de proximitat

Tamany

Rodó

Pes

400 g. aprox.

Textura

Blanda

Sabor

Lleugerament dolç i es va amargant lleugerament

Textura en boca

Mantecosa al paladar, cremosa i grasa

Temps de maduració

1,5 mesos

El Toll

Tipus de llet

Crua de vaca de proximitat

Tamany

Rodó

Pes

800g aprox / 2,5 Kg aprox

Textura

Pasta semidura

Sabor

Lleugerament àcid i amarg

Textura en boca

Grasa

Temps de maduració

2 mesos

La Tosca

Tipus de llet

Crua de cabra alpina de proximitat

Tamany

Rodó

Pes

800 g. aprox.

Textura

Pasta compacta amb petits forats

Sabor

Toc suau àcid amb toc dolç

Textura en boca

Mantecosa i cremosa

Temps de maduració

2 mesos

Llet del Moianès

Comptem amb ramaders de la zona del Moianès amb vaques i cabres alimentades amb herba del prat en total llibertat