Formatges del moianès
Elaboració de formatges
Formatgeria creada el 2020, gràcies a la passió pels formatges de Joan, arribant a crear la formatgeria i la recerca de les millors matèries primeres, de llet de vaca i cabra crua, per poder desenvolupar els nostres formatges.
Comptem amb ramaders de la zona del Moianès amb vaques i cabres alimentades amb herba del prat en total llibertat.
Formant un equip especialitzat en la creació i l’elaboració en els diferents formatges.
Actualment tenim una varietat de sis formatges d’elaboració pròpia i cadascuna diferent entre ells, que us convidem a tastar.
Els nostres formatges
Casuc
Tipus de llet
Crua de vaca de proximitat
Tamany
Cuadrat
Pes
400 g. aprox.
Textura
Tova, elàstica i viscosa
Sabor
Amarg amb un toc picant
Textura en boca
Suau i cremós
Temps de maduració
1 mes
Sauva negra
Tipus de llet
Crua de cabra alpina de proximitat
Tamany
Rodó
Pes
130 g. aprox.
Textura
Blanca i trencadora
Sabor
Àcid i dolç
Textura en boca
Cremosa i grasa
Temps de maduració
2 setmanes
El Bellver
Tipus de llet
Crua de vaca de proximitat
Tamany
Rodó
Pes
400 g. aprox.
Textura
Blanda
Sabor
Lleugerament dolç i es va amargant lleugerament
Textura en boca
Mantecosa al paladar, cremosa i grasa
Temps de maduració
1,5 mesos
El Toll
Tipus de llet
Crua de vaca de proximitat
Tamany
Rodó
Pes
800g aprox / 2,5 Kg aprox
Textura
Pasta semidura
Sabor
Lleugerament àcid i amarg
Textura en boca
Grasa
Temps de maduració
2 mesos
La Tosca
Tipus de llet
Crua de cabra alpina de proximitat
Tamany
Rodó
Pes
800 g. aprox.
Textura
Pasta compacta amb petits forats
Sabor
Toc suau àcid amb toc dolç
Textura en boca
Mantecosa i cremosa
Temps de maduració
2 mesos
Llet del Moianès
Comptem amb ramaders de la zona del Moianès amb vaques i cabres alimentades amb herba del prat en total llibertat